Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Situație de dezastru natural, declarată în Franța

21 iun. 16:30   Externe
3280 0

Mai multe districte din Normandia și din estul Franței sînt afectate de inundații în urma ploilor abundente, iar un departament a declarat starea de dezastru natural.

Departamentul Mayenne este cel mai afectat de consecințele intemperiilor, ministerul de resort a declarat starea de catastrofă naturală pentru această zonă. Potrivit serviciului meteorologic, în unele locuri de pe teritoriul departamentului, timp de mai puțin de două zile a căzut norma de precipitații pe trei luni.

Pentru Mayenne și departamentul vecin Men-et-Loire este în vigoare un nivel de alertă roșie din cauza pericolului de inundații, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Nivelul apei a crescut cel mai mult în zonele de la Oudon la Craon. Multe gospodării au rămas fără curent electric, iar zeci de persoane au fost nevoite să se mute la rude și prieteni sau să folosească adăposturile amenajate de primărie.

Localnicii mai în vîrstă spun că nu-și mai amintesc astfel de inundații începînd cu anii postbelici.


La Craon, nivelul apei în rîul Udon a ajuns la 3,25 metri, depășind recordul anterior pentru o "inundație istorică" din 1996, cînd nivelul apei a fost de 2,86.

2
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?