Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1669

Epidemiologii din țară bat alarma

21 iun. 2021,, 09:00   Societate
2354 0

Peste jumătate din fîntînile din țară au apă de calitate proastă. Sînt concluziile triste la care au ajuns specialiștii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică după analiza calităţii apei din mai multe raioane ale țării.

Cea mai gravă situație este în localitățile din centrul țării. Epidemiologii bat alarma și spun că apeductele ar fi aproape de gunoiști, iar lipsa sistemelor de canalizare ar agrava și mai mult lucrurile. Mai norocoși sînt însă moldovenii de la orașe care consumă apă din rîuri, care este filtrată.

În satul Lăpușna din raionul Hîncești, 5 din cele 7 probe prelevate din fîntîni, de către specialiștii ANSP, nu corespund normelor. Asta înseamnă că aproape toți localnicii beau apă de calitate proastă. De cealaltă parte, oamenii recunosc că apa pe care o consumă nu este tocmai bună de băut. Aceasta nu este limpede și lasă depuneri pe fundul vasului. Astfel, sătenii spun că sînt nevoiți să fiarbă apa înainte de a o folosi.

În satul Bălceana, din același raion, situația e și mai gravă. Potrivit raportului ANSP, toate probele de apă care au fost analizate nu corespund parametrilor microbiologici.

tv8.md


0

0

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий