X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Într-un raion din nordul țării, va fi realizat un proiect de infrastructură

9 mar. 15:40   Societate
2882 0

Un nou proiect din raionul Fălești prevede crearea accesului la apă potabilă pentru peste 26 de mii de cetățeni, 60 de instituții publice și 400 de agenți economici din zece localități din teritoriu.

Proiectul prevede și regionalizarea serviciului public de aprovizionare cu apă. Potrivit Agenției de Dezvoltare Nord (ADR Nord), aceste acțiuni vor fi precedate de efectuarea unei expertize tehnice pentru infrastructura existentă și stabilirea necesităților pentru funcționarea apeductului magistral Prut-Fălești.

„Ținînd cont de investițiile anterioare, sîntem în proces de identificare a unei soluții viabile pentru asigurarea cetățenilor din raioanele Fălești și Ungheni cu apă potabilă de calitate prin reabilitarea și exploatarea apeductului magistral Prut-Fălești. Totodată, urmează să regionalizăm serviciului de aprovizionare cu apă”, susţine Maria Prisacari, directorul ADR Nord, notează Noi.md cu referire la moldpres.

Lucrările de construcție-montaj a vechiului sistem de alimentare cu apă din rîul Prut a localităților din raionul Fălești au demarat în anul 1984. De atunci, au fost realizate mai multe măsuri investiționale în acest sens.

În anul 2012, după montarea unei stații de tratare a apei din orașul Fălești, apa din Prut nu a ajuns în casele făleștenilor din cauza vechiului apeduct magistral Prut-Fălești, care a cedat. Ulterior, au urmat alte investiții pentru redresarea situației.

0
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?