COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Elevii și studenții vor putea sta mai aproape unii de alții în sălile de studii

Distanța fizică dintre elevi și studenți în instituțiile de învățămînt a fost modificată de la 1,5 m la 1 m. Astfel, fiecare elev sau student va ocupa zilnic același loc în bancă la o distanță de cel puțin un metru față de ceilalți, ceea ce presupune în față, spate și lateral.

Decizia a fost luată de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, transmite agora.md.

În context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a solicitat ca pînă la sfîrșitul lunii septembrie să fie prezentată informația privind noua reconfigurare a claselor conform deciziei CNESP.

Secretarul general al ministerului, Anatolie Topală, a prezentat participanților la ședință prevederile ordinului 1030/2020 privind punerea în aplicare a cadrului normativ pe perioada anului de studii 2020-2021, în contextul stării de urgență în sănătate publică.

Alte subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat: asigurarea instituțiilor de învățămînt cu tehnică de calcul; alfabetizarea digitală a educatorilor din instituțiile de educație timpurie; semnarea Memorandumului de Înțelegere dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Compania Microsoft; desfășurarea procesului educațional în condițiile pandemiei virusului COVID-19.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load