Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3715

Duganov: "Binefacerea ajută să facem lumea mai bună"

2 noi. 2020,, 16:20   Societate
3581 0

Binefacerea este, probabil, cea mai nerecunoscătoare muncă, pentru că nu poți ajuta pe toată lumea și din partea celor care nu au primit ajutor, vin adesea acuzații că se face PR pe seama celor săraci, dar, de fapt, este vorba despre manifestarea milei pentru ca lumea să devină mai bună.

De această părere este cunoscutul showman, moderator de ceremonii, deținător al titlului "Vel mai bun moderator din lume", președintele Fondului de susținere a bisericii ortodoxe din Moldova, deținător al Ordinului de Onoare, Pavel Duganov, vorbind în cadrul emisiunii Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" la postul de televiziune "NTV Moldova", relatează Noi.md.

El a mărturisit că se ocupă cu voluntariat și binefaceri, participă la evenimente caritabile mai mult de 20 de ani, dar mai înainte nu a vorbit despre acest lucru, considerînd că astfel de cazuri au nevoie de liniște, dar apoi și-a dat seama că prin intermediul rețelelor sociale, cu sprijinul oamenilor cu inimă bună, e posibil de adunat mai mult ajutor și de ajutat mai mulți oameni care au nevoie. În același timp, oamenii au uneori nevoie doar de un mic impuls, un exemplu clar pentru a face lucruri bune, sînt mulți care ar fi fericiți să ajute, dar nu știu pe cine și cum.

Cunoscutul showman, moderator de ceremonii, deținător al titlului "Cel mai bun moderator din lume", a declarat, că, sfătuindu-se cu soția sa, a decis să ofere ajutor cetățenilor săraci și defavorizați și în această perioadă complicată pentru toți, în ciuda constrîngerilor legate de resursele proprii și de reducere a veniturilor proprii în perioada de pandemie din cauza imposibilității de a cîștiga bani de la diverse evenimente în străinătate, ceea ce a fost pentru el una din principalele surse de venituri.

"Uneori, oamenii nu au nevoie atît de bani, dar au nevoie de o vorbă bună, de sprijin, pentru ei este important să știe și trebuie să știr că, chiar și atunci cînd toată lumea se întoarce de la tine, este cineva care îți va da mîna sau va pune umărul", a menționat el.


Pavel Duganov a spus că, după ce a citit o postare pe rețelele sociale a unui om foarte nevoiaș, a decis să ajute această persoană cu o anumită sumă de bani din cei pe care i-a economisit pentru reparație, dar aceștia s-au dovedit foarte puțini, în comparație cu volumul necesar.

"Am văzut atît de multă fericire și recunoștință în ochii acestei persoane și am decis să cheltuiesc și restul banilor pentru lucruri bune. Am ajutat, în primul rînd, prietenii mei din showbiz, prezentatori, muzicieni. Apoi au început să se alăture și prietenii mei, care au văzut postările pe rețelele de socializare și au înțeles că aici se observă grija pentru oameni și așa a continuat totul", a menționat cunoscutul showman, moderator de ceremonii, deținător al titlului "Cel mai bun moderator din lume".

Potrivit lui, el și complicii săi încearcă să-i ajute pe cei nevoiași, atît cu bani, cît și cu medicamente, alimente, lucruri, aparate de uz casnic.

"De cele mai multe ori, ajutor cer copiii lăsați de părinții care au plecat la muncă peste hotare, iar eu sînt educați de rude, bunici, bunei, deși ar trebui ca părinții să-i ajute. Îi ajutăm pe bătrânii abandonați și defavorizați. Cineva ne spune despre ei, sau noi singuri aflăm. Voluntarii locali ne povestesc despre cei mai nevoiași", a subliniat Pavel Duganov.

"Oamenii s-au împărțit în două tabere. Unii rostogolesc această lume, iar alții stau și spun: "Doamne! Unde se rostogolește lumea asta? Eu sînt printre cei care încearcă să-l rostogolească și să-l schimbe în bine!”, a remarcat el.

În opinia sa, binefacerea este probabil cea mai nerecunoscătoare muncă care există.

"Nu putem ajuta pe toată lumea, iar oamenii se gândesc:" Iată, l-au ajutat pe acesta și pe acesta și de ce nu m-au ajutat pe mine și pe vecinul meu?". Ei cred că acest lucru se face pentru a ne crea o anumită imagine, PR... Doamne ferește de un astfel de PR... Doar dacă în suflet înțelegi că ai făcut acest lucru pentru tine. Există o astfel de înțelegere ca mila. De fapt, toți oamenii sînt milostivi, doar că unii foarte adînc în interiorul și trebuie să scoată totul afară. De exemplu, unii ne-au acuzat că facem PR pe seama oamenilor săraci, iar apoi s-a dovedit că această femeie care ne-a acuzat trăiește în Italia și nici măcar nu-și ajută persoanele dragi - soțul și mama. Iar noi i-am ajutat mai apoi pe acești oameni. Vicepreședintele Comitetului Paralimpic, Serghei Afanasenco, a oferit un scaun cu rotile pentru soțul ei și un pat ortopedic pentru mamă. Prietenii au luat familia "la creion" și ei primesc deja un set lunar de produse alimentare. De aceea, totul are legătură în această lume. Eu fac acest lucru în primul rînd pentru ca lumea să devină mai bună și acest lucru este, probabil, cel mai important lucru pentru care existăm", a subliniat Pavel Duganov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?