Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Aliona Dragomirețcaia: "Există cerințe clare pentru toți voluntarii din poliție"

22 feb. 06:00   Societate
2854 0

La căutarea persoanelor, poliția moldovenească cooperează eficient atît cu organizațiile naționale, cît și cu cele internaționale, dar are anumite cerințe clare pentru toți acești voluntari.

Despre aceasta a relatat Aliona Dragomirețcaia, șefa Secției Siguranță Minori din cadrul Inspectoratului General al Poliției, în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.
Potrivit acesteia, fiecare organizație, pe lîngă obligațiile sale, poate oferi acel ajutor pe care îl poate oferi. Cooperarea dintre părți este reglementată de legea privind voluntariatul.
"Dar, pentru că sîntem o structură de stat, avem cerințe clare, definite pentru toți voluntarii. Noi primim voluntari în fiecare inspectorat de poliție, la Inspectoratul General de Poliție. În funcție de situație, implicăm pe toată lumea în muncă, dar în funcție de situația potrivită, acolo unde legea ne permite să facem acest lucru", a declarat Alena Dragomirețcaia.
Ea a subliniat că fiecare voluntar acceptat oficial este verificat, deoarece nu orice cetățean moldovean poate fi voluntar în poliție. Iar atunci cînd devine voluntar în poliție, el are anumite obligații care nu pot fi încălcate. Există anumite informații pe care un voluntar nu are dreptul să le divulge. De aceea, fiecare parteneriat este verificat.
Serviciul juridic al Inspectoratului General al Poliției verifică toate statutele, anumite documente pe care le prezintă organizația.
"Ele sunt verificate, iar dacă ceva nu corespunde, atunci parteneriatul este respins, dar nu definitiv, ci pînă cînd deficiențele sînt corectate. Noi colaborăm cu acele organizații care au documentele în regulă. Avem multe parteneriate", a declarat șefa Secției Siguranță Minori din cadrul Inspectoratului General al Poliției.
Potrivit expertei, de exemplu, în căutarea copiilor poate fi implicată nu neapărat o organizație de căutători, dar poate ajuta fiecare cetățean care are o astfel de posibilitate, iar poliția este dispusă să colaboreze cu fiecare dintre ei.
În același timp, organizațiile neguvernamentale pot instrui ofițerii, pot pune la dispoziție centre speciale unde să fie plasat temporar copilul, unde acesta este hrănit, îmbrăcat și îngrijit în mod special.
"Cooperăm atît cu organizațiile naționale, cît și cu cele internaționale. Acestea își îndeplinesc sarcinile, pentru că fiecare cooperare este coordonată cu un anumit plan de acțiuni, care este semnat de ambele părți. Și deja apoi decidem dacă să prelungim sau nu o astfel de cooperare", a declarat Alena Dragomirețcaia.
2
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?