COVID-19 în MOLDOVA

Doi moldoveni au încercat să pătrundă ilegal în Ucraina

Doi moldoveni au încercat să pătrundă ilegal în Ucraina

Doi cetăţeni moldoveni, după ce le-a fost refuzată intrarea în Ucraina, au decis să-și încerce norocul prin ocolirea punctului de trecere a frontierei din apropiere.

Astăzi, 21 august, polițiștii de frontieră din Tudora au reținut bărbații la doar 10 metri de linia frontierei de stat, în cadrul unei ambuscade.

Cei doi s-au ascuns în tufăriș, astfel fiind îngreunată căutarea acestora. Însă, la scurt timp, după o ambuscadă în regiune au fost reținuți. Aceștia sînt locuitori ai or. Călărași și or. Vadul lui Vodă în vîrstă de 39 și respectiv 40 de ani.


În cadrul audierilor, aceștia au relatat că se deplasau în Ucraina și respectiv în Rusia, deoarece nu întruneau condițiile de intrare și tranzitare a teritoriul Ucrainei, în punctul de trecere a frontierei Starokazacie au fost returnați în Republica Moldova.

Nu s-au conformat și au decis să încerce clandestin să treacă granița moldo-ucraineană. Persoanele au fost reținute pentru 72 de ore pînă la elucidarea circumstanțelor, în conformitate cu art.27, art.362 alin. (1) al CP al RM acestea riscă amendă în mărime de pînă la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load