COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon s-a întîlnit cu șefii companiilor farmaceutice: "Asigurarea cu medicamente este vitală"

Dodon s-a întîlnit cu șefii companiilor farmaceutice: "Asigurarea cu medicamente este vitală"

Șeful statului a discutat astăzi cu șefii companiilor farmaceutice și importatorii de medicamente despre asigurarea populației cu medicamente.

El a menționat că de rînd cu securitatea alimentară, aceasta este o chestiune vitală, mai ales în condiții de pandemie.

Am exprimat recunoștință celor prezenți pentru atitudinea responsabilă în problema aprovizionării oamenilor cu medicamente. Totodată, am constatat că deficitul acut de măști de protecție din farmacii, care acum este reglementat parțial din contul producerii locale, nu este vina rețelelor de farmacii, ci o realitate obiectivă de nivel global și nicio țară nu a fost pregătită de o asemenea criză, a declarat Igor Dodon.

Discuțiile s-au axat două subiecte principale: rezervele de preparate necesare în țară și prețurile la medicamente.

Importatorii de medicamente au explicat că prețurile sînt influențate de anumiți factori precum - prețul impus de producător, fluctuațiile cursului valutar, interdicția impusă de aproape toate țările la exportul de medicamente și inventar pe perioada epidemiei de coronavirus. Șeful statului a precizat că autoritățile vor acorda tot sprijinul necesar pentru ca livrările de medicamente pentru sistemul de sănătate și populație în general să fie efectuate fără întreruperi.


"În acest sens, sîntem pregătiți să desfășurăm consultări politice cu partenerii noștri externi. De asemenea, am informat că problemele din ramură vor fi discutate în cel mai scurt timp la nivelul Guvernului Republicii Moldova", a adăugat Dodon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load