Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

În cel mai mare salon auto Jaguar Land Rover în Europa a avut loc o prezentare de modă (FOTO) ©

22 sep. 2019,, 17:44   Societate
4706 0

În acest an tradiționala prezentare de modă Moldova Fashion Days a avut loc în cel mai mare show room Jaguar Land Rover în Europa. 15 designerii autohtoni și-au prezentat colecţiile pentru sezonul toamnă-iarnă.

Surpriza serii au fost ținutele create de Constanța Iurașco-Andrieș, care au impresionat recent și publicul prezent la Săptămîna de Modă din Londra.

„A fost o prezentare timp de o oră și 15 minute, în care am încercat să creez o atmosferă. publicul care venea putea să atingă, să analizeze îndeaproape toate detaliile, să simtă atmosfera asta și asta a fost foarte fain. Foarte mulți au fost mirați de faptul că eu sînt din Moldova”, a menţionat Constanța Iurașco-Andrieș.

Creatorii de modă de la noi spun că una dintre tendinţele actuale la nivel global sînt ţinutele din ţesături naturale.

„Pictez haine confecționate din bumbac. Pentru un articol am nevoie de trei-șapte zile. Aici am pictat renumitul tablou al pictorului Johannes Vermeer „Fata cu turban”. Este o lucrare handmade și e unică”, a precizat Olga Petrov, designer.

”Sînt stofe importate din Italia, de cea mai înaltă calitate și variază prin grosime și cromatică. Începînd de la clasicul camel, care este cel mai cerut și terminînd cu nuanțe de albastru, verde, roșu chiar negru”, a explicat Lilia Ceaicovschi, designer.

Pentru completarea ţinutei, designerii sugerează asortarea acestora cu accesorii neobişnuite: „Sînt cercei pandativi. Cercei care la noi cred că nu o să-i mai vedeți. Unesc urechea cu zona bustului. Marele avantaj al lor este că îi putem purta și în spate dacă avem o rochie cu șliț în spate”.

Vizitatorii afirmă că au rămas impresionați de eveniment:

„Eu ador designerii care iese din zona de confort. Printre ei sînt designerii Iulia Efros și Constanța Iurașco, pentru că ele au mereu idei inovative, idei stilate, de la care deseori te inspiri".

„E destul de fain organizat. Mi-a plăcut partea de show room unde poți procura niște obiecte. Am văzut niște inele acolo super faine”.

Potrivit organizatorilor, scopul acestui proiect este promovarea industriei fashion din Moldova.

„Scopul proiectului este ca împreună cu partenerii strategici să promovăm industria fashion în Republica Moldova, să loializăm consumatorii, și să dezvoltăm și să ridicăm notorietatea brandului Din Inima pe piața locală. Vrem ca cît mai mulți oameni să cunoască că pot să poarte haine „Made in Moldova” calitative și la un preț accesibil", a declarat Veronica Ţăruş, manager de proiect.

„Moldova Fashion Days” a ajuns la a 16 ediție.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?