COVID-19 în MOLDOVA

Descoperă Moldova: Stejarul de 400 ani din Lipcani

Descoperă Moldova: Stejarul de 400 ani din Lipcani

Satul Lipcani este situat în nord-vestul republicii, pe malul rîului Prut, adică la graniţa cu România. În prezent la Lipcani este situat punctul vamal în apropierea de podul peste Prut reconstruit.

În documentele istorice Lipcanii sînt amintiţi pentru prima oară în anul 1429. În prezent numărul populaţiei alcătuieşte aproximativ 4,5 mii.

După cum scrie portalul moldovenii.md, la început acest sat a fost populat de lituanieni. Dintre atracţiile Lipcanilor trebuie menţionate moşia baronesei Ecaterina von Braun, o biserică catolică restaurată de curînd. În orăşel se află un parc mare, cîndva foarte îngrijit şi foarte confortabil, cu un cinematograf de vară şi cu o estradă. Parcul a fost creat cu suportul moşieresei von Braun.


În adîncul parcului, lîngă estradă, creşte un stejar multisecular, vîrsta lui se estimează a fi aproximativ 400 de ani, înălţimea sa alcătuieşte 25 m, iar diametrul tulpinii e de 1 m 58 cm. Stejarul a fost inclus în lista monumentelor naturii Moldovei.

Puteți admira fotografiile unice în secțiunea specială de pe site-ul moldovenii.md.

Pe site moldovenii.md există o mulțime de informații utile care-i vor ajuta pe toți doritorii de a planifica și a petrece un weekend minunat în țara noastră. În special, aici sînt prezentate informații ample despre turismul în Moldova, sînt prezentate sfaturi pentru turiști, rute turistice, date despre perlele turistice și mănăstirile din Moldova.

Pe portalul moldovenii.md puteți găsi informații detaliate despre diferite zone geografice ale Moldovei, rezervații naturale, resurse acvatice, lumea vegetală și animală, monumente ale naturii, orașele și satele din Moldova.

Rămîne doar ca fiecare doritor să aleagă cea mai bună opțiune de odihnă și călătorie și să redescopere îndrăgita Moldovă!

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load