COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: România este obligată să-și ceară scuze

Declarație: România este obligată să-și ceară scuze

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” împreună cu grupul «Moldova 1359» cere Ambasadei române de la Chișinău să-și ceară scuze pentru încercarea de a contesta aparteneța simbolului Ștefan Cel Mare la moldoveni.

Potrivit ONG-ului, la data de 2 iulie, moldovenii de pe ambele maluri ale Prutului au marcat cei 516 ani de la trecerea marelui domnitor moldovean Ștefan cel Mare în neființă.

Evident că Ștefan cel Mare este un simbol central al neamului moldovenesc, fiind unul din cel mai mari făuritori ai Moldovei, purtînd războaie numeroase cu ungurii, polonezii, turcii, tătarii și valahii (românii).


Recent, ambasada română a lansat un comunicat prin care contestă aparteneța simbolului Ștefan cel Mare la moldoveni și insistă că acesta este doar un simbol românesc. Adică, ambasadorul, trăind la Chișinău, folosește leul moldovenesc pe care este imprimat Ștefan cel Mare, trece zilnic pe lîngă monumentul domnitorului, traversează bulevardul central al capitalei și țării – tot Ștefan cel Mare, ca la 29 de ani de cînd ne-au recunoscut independența să ne spună că defapt, acesta nu este un simbol moldovenesc.

Astfel, observăm că ambasada română devine tot mai ipocrită și marasmatică prin decăderea continuă morală în fața moldovenilor, cei pe care îi numesc „frați”.

Liderul mișcării, Dumitru Roibu,accentuiază că această părere mea este împărtășită de foarte mulți din Moldova, fie politicieni și partide, organizații, diaspora moldovenească, migranții reveniti, jurnaliști, intelectuali, artiști, academicieni, internauți și simpli cetățeni.

Așadar, România, prin ambasada sa, este chemată să-și ceară scuze, să refuze la revizionismul lor naționalist și ieftin, alimentat exclusiv din perioada ceaușistă, și să dea dovadă de bune relații și intenții față de poporul moldovenesc, cu o statalitate de aproape 700 de ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load