TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Declarație: În R. Moldova ar putea fi instituită din nou starea excepțională

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, admite că în R. Moldova, în perioada următoare, ar putea fi instituită din nou starea excepțională, în contextul în care „numărul de infectări crește, iar tulpina cu care ne confruntăm în R. Moldova este una foarte agresivă, care necesită și acțiuni radicale”.

Declarațiile au fost făcute de premierul interimar în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, transmite ZdG.md.

Astfel, Ciocoi susține că ar putea fi aplicate amenzi „usturătoare” pentru cei care nu respectă restricțiile impuse de autorități.

„Cel mai bun dicționar al disciplinei este amenda (…) Lockdown, da. În situația în care sîntem astăzi, ați văzut și dvs., avem 1 800 de cazuri noi de infectare pentru 4 martie, crește numărul (…) Și vedeți, numărul de infectări crește și, din păcate, tulpina cu care ne confruntăm deja în R. Moldova este una foarte agresivă, care necesită și acțiuni radicale. Mergînd acum spre studioul dvs., chiar am urmărit foarte atent ce se întîmplă pe străzile Chișinăului.

Evident că nimeni nu poartă mască, în anumite localuri lumea se distrează uitînd cu desăvîrșire că pandemia ar putea intra în localurile respective sau lumea consideră că restaurantele, barurile și cluburile sînt scutite de efectele pandemiei, ceea ce este o abordare absolut greșită. Noi ne-am relaxat și relaxarea aceasta se răsfrînge în numărul foarte mare de infectări pe care le înregistrăm zilnic“, a declarat Ciocoi.


Ciocoi susține că pentru a preveni răspîndirea virusului COVID-19 există două opțiuni.

„Sau înăsprim dur de tot controlul referitor la respectarea normelor sanitare deja existente, sau mergem la măsuri mult mai restrictive, inclusiv de ordin punitiv.”, a mai spus Ciocoi.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load