COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2906
Puterea stiri: 6719
Coronavirus stiri: 7487

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă în cazul „Stadionul Republican”

21 iul. 16:20   Societate
2643 7

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților PSRM, Grigore Novac, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, care au contestat legalitatea transmiterii cu titlu oneros a terenului Stadionului Republican în posesia Ambasadei SUA.

Magistrații CCM au depistat mai multe nereguli în sesizarea depusă de socialiști. În acest sens, Curtea a constatat că sesizarea este inadmisibilă și nu poate fi acceptată pentru examinare în fond, scrie noi.md cu referire la deschide.

Amintim că socialiștii au atacat la Curtea Constituțională decizia Parlamentului prin care terenul Stadionului Republican a fost transmis Ambasadei SUA. Sesizarea deputaților PSRM a venit ca urmare a deciziei de suspendare, adoptate de către Curtea Constituțională, a Legii privind abrogarea deciziei de transmitere a terenului.

Socialistul Vasile Bolea declara anterior că Legea privind transmiterea terenului către Ambasada SUA a fost adoptată prin procedura de suspendare a președintelui Igor Dodon, documentul fiind semnat de speakerul Andrian Candu. Totuși, în august 2020, Înalta Curte a precizat că o astfel de procedură de suspendare nu poate fi aplicată, iar în cazul în care șeful statului refuză să-și îndeplinească atribuțiile, Parlamentul urmează să aplice normele prevăzute de Constituție.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽