Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 508

Cum va fi vremea de Hramul Orașului

13 oct. 2022,, 17:03   Societate
2222 0

Temperaturi de toamnă cu soare, izolat cu ploi slabe, se așteaptă vineri, 14 octombrie, cînd creștinii ortodocşi de rit vechi marchează Acoperămîntul Maicii Domnului, fiind sărbătorit și Hramul capitalei.

Conform meteorologilor, mîine, pe întreg teritoriul țării se așteaptă valori termice între 13-17 grade Celsius, ziua, și 4-9 grade, noaptea. Perioada de referință va fi caracterizată de cer variabil, periodic însorit, pe alocuri cu precipitații sub formă de ploi slabe, de scurtă durată.

În următoarele zile se va menține tendința de uşoară răcire a vremii, iar pînă la finele săptămînii se așteaptă maxime de 17 grade Celsius.

Denumirea populară a Acoperămîntului Maicii Domnului, „Pocroavele“, este un cuvînt slavon care în meteorologia populară înseamnă acoperirea pămîntului cu brumă sau cu zăpadă. Potrivit tradiției, Acoperămîntul Maicii Domnului reprezintă pregătirea ogoarelor pentru sezonul rece și acoperirea pămîntului cu brumă. Oamenii în vîrstă afirmă că după Pocroave vremea, de obicei, se răcește.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?