X 

Cum s-a schimbat situația la CFM. Chicu convoacă o ședință

3 mar. 2020,, 18:01   Societate
3958 2

Prim-ministrul Ion Chicu a convocat astăzi în ședință conducerea întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” pentru a examina evoluția situației economice a companiei.

La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii și responsabili din cabinetul premierului, transmite NOI.md cu referire la MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, directorul general al CFM, Adrian Onceanu, a informat premierul despre vînzările companiei în lunile ianuarie și februarie 2020, care au fost de 78,4 milioane de lei și respectiv 86,4 milioane de lei. Cheltuielile de producere în primele două luni ale anului au constituit 76,7 milioane de lei și 74,2 milioane de lei. Restanțele salariale la unele subdiviziuni ale CFM existente în luna decembrie 2019 au fost închise. Au fost investite resurse în instrumente și îmbrăcăminte specializată cu obiectivul de a crește eficiența angajaților și fidelitatea lor față de companie.

Evaluarea ofertelor tehnice depuse pentru reabilitarea infrastructurii feroviare pe sectorul Bender - Giurgiulești, cu o lungime de 233 kilometri este în proces. Finanțarea este asigurată de consorțiul BERD - BEI. În următoarea etapă, experții băncilor vor evalua ofertele economice, după care va urma semnarea contractului. Estimativ în luna iunie 2020, cel tîrziu pînă la sfîrșitul lunii iulie vor fi livrate 12 locomotive contractate prin intermediul proiectului finanțat de consorțiul BERD - BEI.

Ion Chicu a solicitat șefului CFM să concentreze atenția pe realizarea proiectelor finanțate de partenerii de dezvoltare, să îmbunătățească competitivitatea serviciilor CFM, să implementeze mecanisme de control și optimizare a cheltuielilor de producere și să combată eficient furturile de combustibil.


În prezent, la CFM sînt angajați peste 6500 de oameni, iar întreprinderea administrează cca 1800 km de linii feroviare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?