X 
Criza energetică stiri: 1774
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Cum ocolirea spațiului aerian belarus influențează și Republica Moldova

25 mai. 2021,, 14:03 (reactualizat 25 mai. 2021,, 18:29)   Societate
14090 0

Ocolirea spațiului aerian deasupra Belarusului de către companiile aeriene internaționale afectează și Republica Moldova.

De exemplu, zborul Ryanair FR3336, care întotdeauna trecea deasupra Republicii Moldova, astăzi, acesta ocolește Belarus, dar și țara noastră.

sursa foto: facebook/Runway 09

Chiar și așa, Autoritatea Aeronautică Civilă anunța că nu poate impune restricții companiilor aeriene străine dacă acestea operează cu respectarea acordurilor bilaterale și tratatelor internaționale la care R. Moldova este parte. Impunerea de sancțiuni împotriva altor state ține de competența altor instituții ale statului.


Astfel, țara noastră va înregistra pierderi, pentru că, pentru traversarea spațiului aerian al Republicii Moldova, fiecare companie străină achită o taxă, lucru ce nu se va mai întîmpla, din cauza ocolirii.

„Orice survol al spațiului aerian al unui stat presupune încasări pentru furnizorul de servicii de Navigație Aeriană. În cazul dat, încă nu se cunoaște cum companiile aeriene își vor modifica traseul de zbor”, menționează Autoritatea Aeronautică Civilă, fiind solicitată de Noi.md.

Amintim că, ieri, liderii europeni amenințau că vor limita traficul aerian deasupra Belarusului și iau în calcul și restricționarea transportului terestru, după ce avionul Ryanair în care se afla Roman Protasevici a fost deturnat duminică spre Minsk, unde jurnalistul a fost arestat

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий