COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum în Moldova va fi marcată împlinirea a 200 de ani de la sosirea lui A. S. Pușkin la Chișinău

Casa-muzeu Pușkin din Chișinău a pregătit un program jubiliar cu prilejul aniversării pe 21 septembrie a 200 de ani de la sosirea lui A. S. Pușkin la Chișinău.

Potrivit comunicatului său, în legătură cu faptul că pînă la 30 septembrie în țara noastră a fost prelungită starea de urgență în sănătate publică, programul evenimentelor Festivalului Pușkin "Toamna basarabeană 2020" a fost redus și subordonat cerințelor restrictive privind numărul de persoane participante și invitate.

Toate activitățile de pe teritoriul complexului muzeal din perioada 21-26 septembrie vor avea loc cu respectarea condiției obligatorii de distanțare socială și conform biletele de invitație.

Toate evenimentele festivalului "Toamna Basarabeană 2020" vor fi prezentate detaliat pe pagina oficială a casei-muzeu A. S. Pușkin din rețeaua social.
Se preconizează că pe 21 septembrie, la ora 10.00, va avea loc depunerea de flori la monumentul lui A. S. Pușkin, în parcul "Ștefan Cel Mare", iar la ora 12.00 ca avea loc deschiderea festivalului "Toamna basarabeană" în Casa-muzeu A. S. Pușkin la Chișinău.

În aceeași zi va avea loc deschiderea expoziției "Acum sînt în Moldova", Pușkiniana artiștilor moldoveni din fondurile Casei-muzeu A. S. Pușkin și din colecțiile private, prezentată de muzeograful Marina Podlesnaia. Este planificat un atelier de caligrafie, care va fi realizată de artiștii Eduard Maidenberg și Veaceslav Ignatenco, precum și o întîlnire creativă "Istoria peniței de gîscă" cu participarea muzeografului Valentina Grabovskaia.
Pe 22 septembrie, la ora 11.00, este planificată o întrevedere cu artiștii ale căror picturi vor fi prezentate în a doua parte a expoziției "Acum sînt în Moldova", care dezvăluie pușkiniana modernă. Va avea loc un act solemn de dăruire a operelor și obiectelor personale pușkiniene ale artistului emerit al Republicii, academicianul Alexei Kolîbneak.


La ora 15.00, în aceeași zi va avea loc concertul elevilor de la liceului "Serghei Rahmaninov" din Chișinău. Vor fi interpretate compoziții vocale și instrumentale pentru lucrările lui A. S. Pușkin.

Pe 23 septembrie este planificată întîlnirea angajaților cu veteranii Casei-muzeu A. S. Pușkin la restaurantul "Pușkin 1820", iar pe 24 septembrie - turneul de șah "I. N. Inzov".

În perioada 25 septembrie - 2 octombrie vor avea loc excursuri video virtuale pe pagina oficială de Facebook "Casa-muzeu Puskin Дом-музей А. С. Пушкина в Кишиневе" și pe canalul Muzeului de pe Youtube. În programul excursiei:
* Monumentele lui A. S. Pușkin în Moldova. (Podlesnaia Marina Vladimirovna, muzeograf)
* Pușkin și duelurile. (Drelinschii Vadim Alexeevici, directorul muzeului).
* Frumoasele din Chișinău • (Grabovska Valentina Nicolaevna, muzeograf).
* Pușkin și Byron. (Grabovskaia Maria Valentinovna, muzeograf).
*Pușkin și Stamati. (Mogoreanu Lilia Ivanovna, director adjunct).

Pe 26 septembrie, pe stadionul Federației Naționale de baseball va avea loc reconstrucția istorică a jocului "Cij".

Toate activitățile de pe teritoriul complexului muzeal vor avea loc în perioada 21-26 septembrie, cu condiția obligatorie de distanțare socială și cu prezentarea biletele de invitație.

Un program de evenimente a pregătit și Centrul rus de știință și cultură din Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load