Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

COVID-19: De luni rămîn deschise doar farmaciile, alimentarele și PECO

15 mar. 2020,, 15:14   Societate
129374 2

Începînd cu ziua de mîine, 16 martie, toate punctele de comerț din țară, cu excepția farmaciilor, a magazinelor alimentare și a benzinăriilor, își sistează activitatea.

De asemenea, se închid toate piețele, indiferent de tipul de mărfuri pe care le comercializează. De luni spre marți, traficul aerian va fi sistat în totalitate, iar prin punctele de frontieră terestră, nu vor mai putea intra cetățenii străini, cu excepția celor cu statut diplomatic și a celor care au reședință în Republica Moldova sau care însoțesc transportul de mărfuri. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, transmite transmite NOI.md cu referire la IPN.

De asemenea, de mîine se sistează activitatea unităților de alimentație publică – cantine, cafenele restaurante etc. Astfel, acestea nu vor mai putea găzdui vizitatori, ci doar vor putea efectua livări. Autoritățile examinează în prezent eventuale restricții pentru circulația transportului public. O decizie în acest sens urmează să fie anunțată ulterior.

Într-un briefing de presă, susținut duminică, 15 martie, premierul a declarat că restricțiile sînt impuse deocamdată pînă pe 31 martie și aceasta pentru că, potrivit estimărilor specialiștilor, săptămîna viitoare este una decisivă în prevenirea răspîndirii noului tip de coronavirus. Și de modul cum va fi gestionată situația, depinde evoluția de îmbolnăvire de COVID-19.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?