COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

Costul biletului de intrare în Parcul Dendrariu nu va fi majorat. CMC a respins propunerea

29 oct. 2021,, 16:15   Societate
1257 0

Directorul Parcului Dendrariu, Ion Uzun, a venit astăzi la ședința Consiliului Municipal Chișinău cu proiectul de decizie privind majorarea tarifelor de acces în parc. Cu 30 de abțineri proiectul nu a acumulat numărul necesar de voturi.

„Administrația Parcului Dendrariu vine cu propunerea de a schimba tarifele, de a mări prețul la serviciile prestate de întreprindere. La momentul actual noi activăm după tarifele stabilite de Consiliul Municipal Chișinău (CMC), încă din 2012, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Numărul angajaților a scăzut de la 125 de persoane la 72, această scădere s-a făcut din contul tehnologiilor și uneltelor profesioniste, era și o altă capacitate de cumpărare atunci. Această scădere nu înseamnă nici faptul că ritmul de dezvoltare a Dendrariului a scăzut sau a încetat să crească. Banii obținuți din mărirea tarifelor vor fi direcționate spre dezvoltarea parcului, acest unelte s-au uzat în timp. Vrem să automatizăm intrarea în parcă, oamenii să aibă acces și pe timp de noapte.

Noi nu putem motiva angajații cu salarii de 2000 de lei”, a declarat Ion Uzun.

„Un bilet de intrare pentru elevi și studenți - 5 lei, un bilet de intrare pentru maturi - 10 lei, excursii pentru traseul scurt - 25 lei și traseul lung - 40 lei, abonament lunar pentru elevi și studenți - 75 lei, abonament lunar de weekend - 25 de lei, abonament lunar pentru maturi de weekend - 45 lei, parcare - 10 lei, sesiune foto în masă - 350 de lei și oficializarea căsătoriei în parc va costa 800 lei”, așa ar fi arătat prețurile în caz de majorare.


Proiectul de decizie privind majorarea tarifelor pentru serviciile oferite de Parcul Dendrariu nu a acumulat numărul necesar de voturi și a fost respins cu 30 abțineri.

Deși consilierii municipali s-au abținut de la vot, mai mulți dintre aceștia susțin că „sumele necesare pot fi compensate din bugetul CMC, fără a fi nevoie de taxe suplimentare pentru populație”.

Consiliul Municipal Chișinău a continuat astăzi ședință extraordinară. Printre subiectele puse pe ordinea de zi a fost reorganizarea direcției generale de asistență socială, votată de 26 de consilieri municipali.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X