Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 323
Criza energetică stiri: 918

Copiii refugiaților din Ucraina vor merge la grădinițele din Căușeni

10 iun. 20:00   Societate
1807

Mai mulți copii ale persoanelor refugiate din Ucraina, stabilite în orașul Căușeni, vor frecventa grădinița. La o atare înțelegere s-a ajuns în cadrul ședinței convocate de Primăria Căușeni, la inițiativa și cu susținerea Centrului de Drept al Avocaților, cu participarea managerilor instituțiilor preșcolare, informează Noi.md.

Conducerea Primăriei Căușeni și managerii instituțiilor preșcolare au discutat despre posibilitatea înscrierii în grădinițe a unui număr mai mare de copii ucraineni. În prezent o parte dintre aceștia frecventează instituțiile preșcolare din oraș, însă grădinițele sunt deja suprasolicitate.

Participanții au convenit să deschidă în cadrul Grădiniței nr. 7 din Căușeni un grup mixt de copii cu vârste între 3 și 6 ani, cu predare în limbile rusă și ucraineană, în care să fie încadrați și copiii refugiaților.

Experiența în cauză este aplicată în prezent la instituția preșcolară din localitatea Grigorievca. Metodologia de predare care se presupune a fi utilizată va asigura derularea procesului educațional în instituțiile preșcolare frecventate de către copiii refugiaților după curriculumul din Ucraina.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав