COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6741

Condiții de coșmar în care lucrează magistrații de la Ciocana

26 ian. 18:55   Societate
1572 0

Clădirea sediului Judecătoriei Ciocana se află într-o stare deplorabilă. Unii magistrați stau cu căldări în oficiu, atunci cînd afară plouă, iar pe unii pereți s-a format și mucegai.

Declarațiile aparțin reprezentanților instanței care au venit cu solicitări suplimentare în adresa CSM-ului pentru a fi identificați bani pentru renovarea clădirii. Plenul CSM a hotărît astăzi constituirea unui grup de lucru care va evalua starea lucrurilor, scrie unimedia.info

„CSM a reacționat la solicitările noastre, dar situația rămîne neschimbată. Situația în birourile colaboratorilor, în cancelarii este insuportabil să activeze, colaboratorii anume din acest motiv mereu sînt în concedii medicale. Recent unui asistent judiciar i-a căzut pe autovehicul o placă de pe clădire și i-a incendiat automobilul.

Ieri și alaltăieri, a plouat. Căldările stau în birourile chiar și a unor judecători, dar și la Cancelarie stau căldările, fiindcă curge apa. Este mucegai, el nu se elimină chiar dacă am încercat cumva să facem niște reparații personal, fără intervenții. Oricum mirosul acela el persistă”, a declarat Pavlov.

Președintele Judecătoriei Chișinău a adăugat că pe parcursul anilor 2019-2020 a fost posibilă realizarea unor lucrări de reparații, însă nu au fost suficiente.


„Odată cu specializarea sediilor, din 2019, s-a mărit și numărul de angajați, peste 80 de persoane, printre care judecători, grefieri, personal tehnic. Pe parcursul anilor 2019-2020, reieșind din bugetul instanței, am avut posibilitatea să facem niște reparații curente, grupurile sanitare, difurcarea unor birouri, însă ele nu sînt suficiente. Putem face reparații curente în fiecare an, dar dacă acoperișul este defect, pe zi ce trece imobilului devine mai deplorabil”, a declarat Țurcanu.

„Atitudinea CSM trebuie să fie promptă și pe măsură în vederea identificării sumelor de bani și posibilitatea de a începe reparația. Acea hotărîre de Parlament ca să fie construit un Palat al Justiției este de domeniul fantasticului la moment”, a conchis Țurcanu.

CSM a hotărît să constituie un grup de lucru, din care fac aceași membri ai grupului pentru sediul Judecătoriei Centru. Este vorba despre Petru Moraru, Victor Micu și Ion Crețu. Astfel, urmează să evalueze situația pentru efectuarea lucrărilor de reparație necesară.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽