X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Cine este Vladislav Gribincea, candidat pentru funcția de judecător al CSJ

6 iun. 08:00   Societate
3853 0

Consiliul Superior al Magistraturii a propus Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, numirea în funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție pe Vladislav Gribincea și Stella Bleșceaga.

Asta după ce ieri au fost anunțate rezultatele concursului pentru suplinirea posturilor vacante de judecător la CSJ, notează Noi.md cu referire la realitatea.

În urma prestației candidaților și analizei materialelor dosarelor personale, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au evaluat candidații după cum urmează:

  • Ciocanu Aliona a obținut 38 de puncte,
  • Chirtoacă Leonid a obținut 62.75 puncte,
  • Brigai Sergiu a obținut 69.5 puncte,
  • Gribincea Vladislav a obținut 92.5 puncte,
  • Bleșceaga Stella a obținut 84 puncte,
  • Lealin Iuri a obținut 65.75 puncte,
  • Corcenco Aliona a obținut 48 puncte,

– Munteanu Ion s-a retras din concurs în baza cererii depuse.

Precizăm că, anterior Vladislav Gribincea a fost exclus de Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din cursa pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Ulterior, plenul CSM și-a revocat hotărîrea din 21 mai 2024, astfel Gribincea, fondatorul Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), a intrat din nou în concurs.


Amintim că președinta țării, Maia Sandu, recent a semnat decretele de numire în funcție la Curtea de Supremă de Justiție (CSJ) a judecătoarelor Stela Procopciuc, Viorica Puica și Diana Stănilă, dar și cele ale lui Viorel Botnaraș, Lorina Ciubotaru și Silvia Slobodzean. Candidaturile noilor judecători au fost propuse șefei statului de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

1
1
1
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав