X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Și a doua oară fără noroc. Un judecător nu a trecut repetat evaluarea Comisiei Pre-Vetting

12 iun. 13:14   Societate
8662 0

Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea reluată în privința judecătorului Sergiu Osoianu, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rîndul candidaților judecători, notează Noi.md.

Potrivit Comisiei, candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucît nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Decizia a fost transmisă astăzi candidatului și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului.

Decizia cu privire la evaluarea reluată va fi făcută publică doar cu acordul candidatului, care are la dispoziție 48 de ore să informeze Comisia dacă acceptă sau se opune publicării. În lipsa notificării, decizia va fi plasată pe pagina web a Comisiei, într-o formă depersonalizată.

Candidatul nu a solicitat o audiere în ședință publică în cadrul procesului de evaluare reluată.

După emiterea deciziilor Curții Supreme de Justiție din 1 august 2023 și 29 ianurie 2024 prin care a fost dispusă reevaluarea a 22 candidați la poziția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii sau Consiliul Superior al Procurorilor.


Pînă în prezent, Comisia Pre-Vetting a finalizat/încheiat reevaluarea a 16 candidați. Dintre aceștia, o candidată a promovat, 14 nu au promovat evaluarea reluată (inclusiv trei candidați pe motivul retragerii din concurs în timpul reevaluarii), iar într-un caz Comisia a încetat procesul de evaluare reluată

.În prezent, Comisia desfășoară evaluarea reluată a 6 candidați pentru funcția de membru în CSM.

2
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?