Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Cînd începe reparația drumurilor. Chicu: De data asta nu vor fi probleme

22 ian. 2020,, 17:15   Societate
2244

Lucrările de reparația a mai multor drumuri naționale vor începe în luna mai a anului curent. Cel puțin asta promite șeful Cabinetului de Miniștri.

În cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, Ion Chicu a precizat că autoritățile vor pune mare accent pe calitatea lucrărilor, iar companiile care vor cîștiga licitațiile vor fi cele mai bune din domeniu.

„Începutul lucrărilor, dacă nu apar probleme în ceea ce ține de desemnarea cîștigătorilor, cred că cel tîrziu în mai încep lucrările pe teren. Cred că procesul de contractare și achiziții publice va fi la timp, iar țara sub aspect de reconstrucție a drumurilor va arăta ca un șantier”, a spus Chicu, transmite Noi.md cu referire la Agora.

Totodată, premierul a precizat că în condițiile în care proiectele de reconstrucție a drumurilor naționale vor fi finanțate din haznaua statului, conducerea țării va monitoriza cu atenție fiecare aspect pentru a nu mai fi repetate greșelile din trecut:

„Noi am învățat lecțiile din erorile din trecut. Sper că de data asta nu vor fi probleme, mai ales că proiectele sînt finanțate din bugetul de stat. Regulile sînt altele. Acolo s-au înglodat lucrurile din mai multe motive, acum mergem pe procedurile de achiziție. Sper că cele mai renumite companii în domeniu vor cîștiga și vor implementa așa cum le cerem. Pe primul loc am pus calitatea, companii europene se vor expune asupra calității. Vrem ca aceste investiții să fie de durată și avem o abordare serioasă. Spre sfîrșitul lunii martie vom ajunge la desemnarea cîștigătorului și vom încheia contractele”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав