TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu îi răspunde lui Brînzan: Eu nu văd scheme la Arena Chișinău

Chicu îi răspunde lui Brînzan: Eu nu văd scheme la Arena Chișinău

Premierul Ion Chicu spune că nu vede nicio schemă ilegală sau nereguli în proiectul Arena Chişinău.

Asta deşi fostul ministru al Economiei, Vadim Brînzan, a declarat în repetate rînduri că în spatele acestui proiect ar sta scheme, referindu-se la faptul că complexul este prevăzut pe 10 hectare, iar Guvernul a oferit companiei 69 de hectare de teren, toată suprafaţa fiind gajată companiei care efectuează lucările de construcţie a Arenei, transmite noi.md cu referire la Tvr.md.


„Ca noi să asigurăm plăţile companiei turceşti, acest complex ar trebuie să producă 590 de euro pe zi, să aibă 5,000 de vizitatori pe zi. Ştiţi vreun loc de pe pămînt care să aibă aşa flux de vizitatori?”, se întreba fostul ministru Brînzan.

Premierul însă, nu se arată îngrijorat de acest detaliu şi spune că asta depinde de „R. Moldova are un contract semnat cu o compania respectivă. Indiferent de acţiunile pe care le vom întreprinde noi va trebui să plătim. Fie acceptăm obiectivul şi discutăm cu ei, fie nu acceptăm şi plătim daune.

Eu nu văd acolo scheme. Sînt organe care trebuie să se clarifice. Eu m-am uitat şi nu văd scheme. Acolo e scris foarte clar: care sînt obligaţiunile partenerului privat, partenerului public. În final să avem un obiectiv cultural de anvergură, care nu există în regiune. În cazul în care se depistează încălcări, organele trebuie să se clarifice. La această etapă eu nu văd aceste încălcări”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

De asemenea, Ion Chicu a confirmat că la 1 mai se preconizează deschiderea şi lansarea oficială a Arenei Chişinău.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load