TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce fac învățătorii în perioada carantinei școlare?

În perioada vacanței școlare forțate, toți învățătorii vin la muncă, mențin legătura cu părinții elevilor și primesc în mod regulat informații despre starea de sănătate a copiilor, le dau teme pentru acasă și recomandări despre cele mai elimentare, dar importante, măsuri de precauție în situația actuală de infecție cu coronavirus.

Declarația a fost făcută de secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Anatol Topală, în cadrul unei emisiuni la "NTV-Moldova", transmite Noi.md.

El a amintit că, în baza deciziei Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, Ministerul de resort a sistat procesul de învățămînt în perioada 11-23 martie și toți copiii stau acasă.

"Dar toate cadrele didactice sînt la locul de muncă. Li s-au dat instrucțiuni ca învățătorii să aibă întotdeauna informații despre sănătatea elevilor, să le dea aumite ocupații copiilor în perioada întreruperii forțate a învățăturii, să le dea teme pentru acasă. Le-am dat îndrumări profesorilor să vorbească cu copiii și părinții lor despre faptul că elevii ar trebui să se afle în cea mai mare parte acasă, să nu iasă afară, să evite zonele aglomerate, să folosească cele mai elementare, dar importante, măsuri de precauție, să se spele cît mai des pe mîini etc. Toți copiii trebuie să fie sub supraveghere strictă. Învățătorii trebuie să păstreze în permanență legătura cu toți elevii, părinții, să știe ce fac copiii acasă, cine și cum îi supraveghează", a menționat Anatol Topală.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load