Ce cred experţii despre înlocuirea arborilor de pe marginea carosabilului

Ce cred experţii despre înlocuirea arborilor de pe marginea carosabilului

Ideea ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, de a tăia copacii amplasaţi pe marginea carosabilului şi de a-i înlocui cu alte plantaţii rutiere nu este privită cu ochi buni.


Doctorul în ştiinţe tehnice, expertul internaţional în siguranţă rutieră Ilie Bricicaru crede că tăierea copacilor de pe marginea carosabilului nu este o soluţie care ar reduce cu adevărat numărul accidentelor rutiere soldate cu decese.


„Eu sînt pe poziția că normele de proiectare a drumurilor trebuie să prevadă exhaustiv cerințe pentru distanța de siguranță pentru obiectele amplasate în zona de siguranță a drumului, în funcție de viteza de circulație pe sector. Aici vorbim de toate obiectele, nu doar de arbori, iar unde nu este posibil de înlăturat, trebuie corespunzător de izolat, de protejat. Nu cred că soluția de tăiere a copacilor este cea mai bună, avînd în vedere mediul (ecologia) în zona drumului, iar de multe ori, și o zonă de confort pentru șoferi, avînd în vedere vizibilitatea căii de rulare”, a declarat Ilie Bricicaru, intervievat de Noi.md.


Pe o reţea de socializare, analistul politic Valeriu Ostalep spune că ministrul Economiei ar trebui să fie preocupat de calitatea proastă a drumurilor, nu de defrişarea arborilor, lucru care nu ar avea cum să rezolve situaţia esențial.


„În timpul șofatului oamenii gîndesc cu capul. Trebuie să le tăiem capul șoferilor. Ca să nu fie accidente. P.S. Să construiască un drum nu-i vine în cap lui Gaburici? Ce, în Germania nu sînt păduri de-a lungul drumului?”, a scris Ostalep.


Amintim că ministrul Economiei și Infrastructurii a anunţat ieri despre instituirea unui grup de lucru pentru înlocuirea plantațiilor rutiere în zona de siguranță și de protecție a drumurilor publice. Potrivit lui Gaburici, anume din cauza copacilor de pe marginea drumului practic fiecare accident rutier de soldează cu deces.


 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load