Care este starea clădirii "Romaniţa"? (FOTO, VIDEO)

Care este starea clădirii "Romaniţa"? (FOTO, VIDEO)

Cel mai înalt bloc de locuit din Chișinău, clădirea, pe care oamenii au denumit-o "Romaniţa" pentru asemănarea sa exterioară cu o floare, se află într-o stare extrem de proastă.


Acest fapt a fost constatat de către consilierul municipal al Partidului Socialist, Alexandr Odinţov, care împreună cu activiștii "Gărzii tinere", a verificat starea acestei clădiri multietajate din capitală, transmite Noi.md.


Alexandr Odinţov a scris pe rețelele de socializare că în întreaga clădirea nu există furtunuri în caz de incendiu și nu se știe dacă funcționează sistemul de stingere a incendiilor, deoarece în multe locuri acesta este tăiat. Totodată, ieșirile de urgență în multe locuri sînt bătute în cuie.


"Primele 5 etaje tehnice nu sînt tocmai o privelişte plăcută, mai ales, pentru acei slabi de inimă: grămezi de gunoi, curge apă și de canalizare, peste tot sînt mormane, în care trăiesc cei fără adăpost. Armatura este ruginită, betonul se sfarmă... E o clădire uitată de autorități. Trebuie să fie luate măsuri: în primul rînd, îi vom cere Preturii să se facă curat și vom solicita ca specialiștii să inspecteze clădirea", a subliniat el.


 Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load