Caniculă în toată țara: Animalele și plantele au nevoie de îngrijire

17 iul. 11:30   Societate
2672 0

Ne aşteaptă două zile cu temperaturi încinse. Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova a emis un nou cod galben de caniculă.

Avertizarea a intrat în vigoare ieri, 16 iulie, și va fi valabilă pînă marţi, 18 iulie. Dacă la oraş oamenii fie stau prin case sau merg la piscină, cei de la sate, trebuie să aibă grijă nu doar de ei, ci şi de animalele şi plantele din gospodării, transmite Tvr Moldova.

Canicula nu-i sperie pe oamenii din satul Zîmbreni, raionul Ialoveni. Pentru că e duminică şi e zi de odihnă, oamenii au căutat cel mai umbrit loc din gospodării. Au mai făcut nişte duşuri reci, au mai băut o cană de compot din fructe de sezon, alţii - o bere, două.

Cei mai fericiţi în această perioadă sînt copiii, care se bălăcesc în apă şi se răcoresc cu îngheţată.

Nu doar oamenii suferă din cauza temperaturilor extreme, ci şi plantele.


Canicula este o adevărată provocoare şi pentru animalele domestice. Ion Goro are 30 de iepuri, găini, raţe şi purcei, iar în această perioadă, gospodarul are grijă să le dea apă cît mai des.

ION GORO, locuitor al satului Zîmbreni: „Mă trezesc dimineaţa la 05:00 şi fac o tură peste tot. Apă şi mîncare. Apă în primul rînd. Iar asta este pentru umbră, pentru că de la căldură poate muri”.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, temperatura maximă va atinge valori de peste 33 grade.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?