X 
Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Calea și realizările Belarusului într-o sută de fotografii

13 iun. 05:30   Societate
3425 0

La Ambasada Republicii Belarus în Moldova a fost deschisă expoziția de fotografie „Belarusul suveran”.

Expoziția foto a fost prilejuită de Ziua Independenței Republicii Belarus și de cea de-a 80-a aniversare a eliberării Belarusului de invadatorii naziști.

Această expoziție a Agenției Telegrafice din Belarus prezintă 100 de fotografii ale corespondenților săi foto. Fiecare dintre fotografii reflectă realizările Sineoka (țara rîurilor și lacurilor) în diferite domenii: agricultură, industrie, medicină, educație, cultură, știință și tehnologie.

Expoziția include toate sectoarele economiei naționale belaruse și succesele acestora de-a lungul a 30 de ani, timp în care Belarusul a reușit să rămînă nu doar suveran, ci și încrezător în capacitățile sale. Industria constructoare de mașini a țării, rafinarea petrolului, extracția sării de potasiu, dezvoltarea în sectorul spațial, lansarea și funcționarea cu succes a CNB. Acestea și multe alte lucruri au fost create și susținute de mîinile harnice ale fiecărui belarus.
Expoziția demonstrează în mod clar că în această țară sînt vizibile progrese semnificative. Vizitatorii expoziției foto au văzut cel mai mare proiect - Centrala Nucleară din Belarus, care permite dezvoltarea cu succes a producției de automobile electrice, construirea de case încălzite electric și multe alte lucruri.

Lucrările fotografice demonstrează, de asemenea, modul în care Belarus dezvoltă cu succes tehnologiile spațiale. Belarușii pot fi pe bună dreptate mîndri de industria lor alimentară. Astăzi, țara se află printre primii cinci lideri mondiali în producția de brînză, lapte și multe alte produse alimentare. Această țară respectă istoria și îi comemorează pe eroii Marelui Război pentru Apărarea Patriei care și-au dat viața pentru pace și libertatea generațiilor viitoare. Expoziția de fotografie „Belarusul suveran” este anume despre aceasta.


La vernisajul expoziției foto au participat ambasadorii statelor membre ale CSI și ai Chinei, președintele grupului parlamentar de prietenie cu Belarus, Elena Beleakova, reprezentanți ai diasporei belaruse, intelectualitatea creativă din Moldova.

Marina Șimanovskaia

4
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?