Brigada DACIA, la 26 de ani. Militarii au făcut spectacol de excepție

Brigada DACIA, la 26 de ani. Militarii au făcut spectacol de excepție

Spectacol militar de excepţie cu lupte corp la corp şi focuri de arme, aşa au sărbătorit soldaţii 26 de ani de la fondarea primei unităţi a Armatei Naţionale.

Vorbim de Brigada de infanterie motorizată "Dacia" din oraşul Cahul

Piaţa Independenţei din oraş s-a transformat într-o platformă pentru militari, unde aceştia şi-au demonstrat curajul şi abilităţile.

Totodată, soldaţii şi-au etalat tehnica printr-o paradă de excepţie. Iar orchestra militară i-a încîntat pe cei prezenţi cu un spectacol muzical. 

Unii militari spun că sînt mîndri să facă parte din această unitate. 

"Să execut serviciul militar în brigada "Dacia" pentru mine este o onoare deoarece la noi în brigada serviciul militar se execută la o calitate cît mai înaltă", a spus militar.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Eugen Sturza le-a mulţumit miilor de soldaţi, care şi-au făcut datoria în cei 26 de ani. 

"De numele lor este legată independenţa ţării. Militari din cadrul brigăzii "Dacia" au fost printre primii mobilizaţi să lupte în războiul de pe Nistru şi tot de numele lor este legată reprezentarea cu onoare a Republicii Moldova în misiunile internaţionale de menţinere a păcii", a declarat Eugen Sturza, ministrul Apărării.

Ministrul le-a amintit soldaţilor despre reforma din acest an, care îi va antrena în mai multe exerciţii şi misiuni internaţionale. Brigada de infanterie motorizată "Dacia" din Cahul a fost creată în 1992, prin decretul şefului statului.
 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load