AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 48
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Biroul pentru Relații cu Diaspora a făcut o divizare între migranții moldoveni. Declarație

16 ian. 13:30   Societate
3051

Biroul pentru Relații cu Diaspora din Moldova a făcut o divizare între compatrioții noștri de peste hotare și lucrează activ cu migranții moldoveni din Europa, dar nu-i ajută pe migranți din Rusia.

O astfel de opinie într-un interviu pentru portalul Noi.md a exprimat Elena Bulhak, copreședinta Centrului cultural comunitar ”Comunitatea moldovenilor” (Kursk).

Întrebată despre interacțiunea cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, înființat pe lîngă Guvernul Republicii Moldova, ea a menționat că, la începutul apariției sale, comunitatea moldovenilor din Kursk a cooperat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora și chiar foarte eficient.

”Pe atunci alte persoane se aflau la conducerea Biroului, noi chiar am primit un sprijin – literatură pentru membrii comunității. Acum însă, cu regret, nu colaborăm, deoarece la Biroul pentru relații cu diaspora există o divizare a compatrioților care se află în Rusia, și cei din Europa. Cu Europa se lucrează, cu Rusia – nu. Noi am expediat scrisori în adresa Biroului pentru relații cu diaspora, i-am invitat să participe la evenimentele noastre, dar nu ni s-a răspuns măcar… Să nu mai vorbim despre un sprijin…”, a subliniat Elena Bulhak.

În același timp, ea a recunoscut că nu poate vorbi despre eficacitatea acestei structuri, deoarece nu vede necesitatea unei astfel de organizații.

6

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав