COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 481

Babuc, despre contractul cu Gazprom: ”Care datorii?! De unde iar sistare cînd avem un acord semnat pentru 5 ani?!”

24 noi. 2021,, 08:32   Societate
32017 9

Președintele interimar al Partidului Democrat, Monica Babuc, critică acțiunile reprezentanților Guvernului Gavrilița în contextul ultimelor declarații lansate de reprezentanții concernului rus Gazprom.

„Astăzi ne-am pomenit față în față cu un ultimatum privind sistarea în 48 de ore a gazelor, în cazul în care Republica Moldova nu achită în această perioadă datoriile acumulate. Care datorii?! De unde iar sistare cînd avem un acord semnat pentru 5 ani?! Iată că plus un «X» din ecuație rezolvat - aflăm că în ciuda existenței acordului, diferențele de preț raportate la schimbările prețului per mia de metri cubi în diferite perioade ale anului trebuie achitate în termen, indiferent de acordul semnat! Și că neplata diferențelor de preț din octombrie-noiembrie în termen, suspendă de fapt acordul pînă la achitarea datoriilor!”, a scris politicianu, transmite Deschide.md.

Potrivit liderului interimar al PDM, faptul că societatea nu a cunoscut nimic despre aceste prevederi contractuale e doar o parte a problemei.

„Secret comercial, așa ni se explica. Dar iată de ce am uitat să plătim pînă azi, 22 noiembrie, cînd n-a trecut nicio lună de la semnarea acordului cu Gazprom chiar e ciudat! Ca să nu zic că reacțiile Guvernului la această situație mai mult decît îngrijoratoare readuc gheața în spatele cetățenilor RM exact ca la sfîrșitul lui octombrie curent… Și nu numai la figurat!”, a precizat ea.

Amintim că concernul rus „Gazprom” a anunțat autoritățile de la Chișinău despre sistarea livrării gazelor naturale în cazul în care, în decurs de 48 de ore, nu va primi plata datorată pentru data de 22 noiembrie pentru gazul furnizat.

3

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X