Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1302

Avocatul-vedetă Valerian Mînzat ar putea fi decăzut din drepturile părintești

14 noi. 2023,, 13:42   Societate
3766 0

Avocatul-vedetă Valerian Mînzat este la un pas de a fi decăzut din drepturile părintești.

O cerere în acest sens a fost depusă luni, 13 noiembrie, la Judecătoria Chișinău, transmite noi.md cu referire la stiri.

Potrivit documentului, soții, Cristina Furdui și Valerian Mînzat, urmează să se întâlnească în instanță pe data de 27 martie 2024.

Reamintim că Valerian Mînzat, ex-angajat al Poliţiei Criminale, a fost condamnat în 2015 la nouă ani de închisoare după ce, în 2009, în urma unei înţelegeri prealabile cu Ion Taran, pe atunci şef al Secţiei investigare a accidentelor rutiere a Comisariatului General de Poliţie, şi cu Dorel Găină, şef al Secţiei asistenţă juridică în cadrul companiei de asigurări „Moldasig”, au înscenat un accident rutier, cu intenţia de a intra în posesia unei sume de bani de la companie. La 5 aprilie 2017, după opt ani de la infracțiune, timp în care Mânzat nu a stat nicio zi după gratii, judecătorii de la Curtea de Apel au menținut hotărârea instanței de fond prin care Mânzat este trimis în închisoare pentru nouă ani.

Acesta a fost eliberat în septembrie 2022, după ce pedeapsa i-a fost redusă din cauza „unor condiții inumane de detenție”, dar și pentru că Mînzat a fost angajat fără remunerare în câmpul muncii.


2
1
1
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?