X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Mînzat, vizitat la puşcărie de către deputaţi. Celula în care stă şi ce comportament are

3 iul. 2019,, 16:42   Societate
11544 0

Membrii Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică a Parlamentului au efectuat o vizită la Penitenciarul nr. 13 din Capitală.

Acolo ei au intrat în celula avocatului-vedetă Valerian Mînzat, alias Liubcik.

Deputatul socialist, Grigore Novac, a povestit în cadrul unei emisiuni cum a decurs întîlnirea lui Valerian mînzat cu membrii Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică a Parlamentului.

"Deschizînd ușile unor celule, am dat și peste unele vedete. Între acestea – și avocatul Valerian Mînzat, care recent a fost adus în Penitenciarul 13 din Penitenciarul din Lipcani", spune Novac.

Deputatul socialist a discutat cu avocatul vedetă, care nu a exprimat nici măcar o nemulțumire.


"Cu domnul Mînzat, chiar am discutat cu el. Valerian Mînzat stă într-o celulă obișnuită. Valerian Mînzat nu s-a plîns de condițiile de detenție", a precizat Novac.

O celulă obișnuită înseamnă, de fapt, o celulă în care iarna este frig și umezeală, după cum a precizat chiar deputatul Novac, iar acum este o căldură insuportabilă. Înăbușeala mai mult decît insuportabilă, pentru că răspîndește un miros pestilențial, dat fiind că latrinele se află chiar în celulele deținuților.

"Cu blocurile sanitare… este grav, foarte grav", spune același Novac.

Valerian Mînzat le-a povestit deputaților de ce se află în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

"El a spus că se află în Penitenciarul nr. 13 pentru că i s-a mai deschis un dosar penal și se află sub urmărire penală. Pînă acum el se afla în Penitenciarul din Lipcani, dar a fost transferat Penitenciarul nr. 13, care are statut de izolator de detenție preventivă, pentru a fi escortat la ședințele de judecată", a menționat Novac.

Amintim că acum cîteva luni, reprezentanții Procuraturii Generale au declarat pentru presa locală că acest nou dosarul a fost pornit în primăvara anului 2018, după ce o locuitoare a municipiului Bălți s-a plîns procurorilor că în vara anului 2016 Valerian Mînzat s-a angajat să-i vîndă femeii o spălătorie auto. Avocatul a luat banii, tocmai 61 de mii de euro, dar nu i-a dat în schimb spălătoria. Mai rău chiar, în cadrul urmării penale, procurorii au stabilit că Mînzat a recurs la înșelăciune și abuz de încredere, dat fiind că spălătoria pentru care a luat tocmai 61 de mii de euro nici măcar nu-i aparținea. Totodată, el a refuzat să restituie prejudiciul cauzat victimei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?