X 

Avocatul-vedetă Valerian Mînzat a fost eliberat înainte de termen

16 sep. 2022,, 17:29   Societate
3650 0

Condamnat la nouă ani de detenţie în 2015, avocatul-vedetă Valerian Mînzat a fost eliberat condiționat înainte de termen din Penitenciarul nr. 2 Lipcani, acolo unde își ispășea pedeapsa într-un dosar de escrocherie.

Potrivit informațiilor prezentate pe portalul instanțelor, în urma deciziei magistraților de la Judecătoria Edineț, sediul Briceni, din 7 septembrie, solicitarea lui Valerian Mînzat privind amnistierea a fost admisă, transmite Ziarul de Gardă.

Acesta și-a executat pedeapsa începînd cu 26 mai 2017, iar sfîrșitul termenului era stabilit peste patru ani – pentru 25 mai 2026.

Potrivit surselor ZdG, pedeapsa avocatului-vedetă a fost redusă din cauza „unor condiții inumane de detenție”, dar și pentru că Mînzat a fost angajat fără remunerare în cîmpul muncii.

Valerian Mînzat, ex-angajat al Poliţiei Criminale, a fost condamnat în 2015 la nouă ani de închisoare după ce, în 2009, în urma unei înţelegeri prealabile cu Ion Taran, pe atunci şef al Secţiei investigare a accidentelor rutiere a Comisariatului General de Poliţie, şi cu Dorel Găină, şef al Secţiei asistenţă juridică în cadrul Companiei de asigurări „Moldasig”, au înscenat un accident rutier, cu intenţia de a intra în posesia unei sume de bani de la companie.


La 5 aprilie 2017, după opt ani de la infracțiune, timp în care Mînzat nu a stat nicio zi după gratii, judecătorii de la Curtea de Apel au menținut hotărîrea instanței de fond prin care Mînzat este trimis în închisoare pentru nouă ani. Încătușarea lui Mînzat nu a avut loc decît peste aproape două luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?