Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Au fost înregistrate primele cazuri de hipotermie din acest sezon

27 noi. 2019,, 09:32   Societate
2702

În perioada 18-24 noiembrie curent, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 14293 solicitări.

La instituțiile medicale spitaliceaști din țară au fost transportați 5594 pacienți, dintre care 4298 adulți și 1296 copii.

Săptămîna trecută la patru persoane a fost identificată hipotermia. Prima victimă este din orașul Anenii Noi. Bărbatul a fost diagnosticat cu hipotermie severă și degerătură de gradul III-IV.

Al II-lea caz a fost înregistrat în sectorul Rîșcani al Capitalei. Un bărbat de 54 de ani a fost diagnosticat cu hipotermie de gradul I-II.

Al III-lea incident a avut loc la Strășeni. La un bărbat de 51 de ani a fost depistat cu hipotermie și degerătură de gradul II a membrelor inferioare. A IV-a victimă cu hipotermie de gradul I este o femeie din sectorul Buiucani al capitalei.


Toți pacienții au beneficiat de asistență medicală urgentă la etapa de prespital și au fost transportați la spital pentru tratament ulterior.

Hipotermia reprezintă scăderea anormală a temperaturii corpului. Aceasta poate apărea după expunerea prelungită a corpului la temperaturi scăzute. Simptomele hipotermiei se schimbă pe măsură ce temperatura corpului scade.

Centrul Național de Asistență Medială Urgentă Prespitalicească recomandă cetățenilor să îmbrăce haine groase; să evite expunerea îndelungată la temperaturi scăzute. Evitaţi consumul de băuturi alcoolice care favorizează pierderea de căldură din organism. Fiți mai receptivi faţă de oamenii din jur, în situații de risc apelați numărul de urgență 112.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав