Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Atenție! A început sezonul căpușelor

6 apr. 16:00   Societate
2435 0

Sîntem în plin sezon al căpuşelor, iar aceste insecte pot provoca boli grave, cum ar fi borelioza sau boala Lyme.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, anul trecut, în Republica Moldova, au fost înregistrate peste 244 de cazuri de îmbolnăvire.

Căpușele sînt paraziti externi ce se hrănesc cu sînge și trăiesc în apropierea solului, în zone cu verdeață. Exista mai multe specii și nu toate sînt periculoase. Mușcătura de capușă poate transmite boli deosebit de grave la om.

Studiile au arătat că aproape 20% dintre căpuşe sînt infectate şi pot transmite boala Lyme sau alte boli. Pentru a evita mușcătura, cel mai bine este să purtăm haine care să ne acopere cît mai mult pielea, notează Noi.md cu referire la tvrMoldova.

„Trebuie să folosim soluţii anticăpuşă, ca ele să nu să se lipească de pielea noastră. Cînd copii merg la plimbări numaidecît, cînd se întorc acasă, trebuie să-i controlăm după ureche, dar și în zona gîtului”, spune Ludmila Lungu, medic infecţionist.


Potrivit Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi", în parcurile din Chişinău, campania de dezinsecţie împotriva căpuşelor va începe pe 8 aprilie.

2
0
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?