Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Artistul plastic Mihai Țăruș a prezentat o carte

11 dec. 2021,, 17:40   Societate
916

La Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost lansată cartea “Autoportret - jurnal”, semnată de artistul plastic Mihai Țăruș.

Solicitat de agenție, Mihai Țăruș a menționat că volumul are 192 de pagini și cuprinde texte și imagini ale lucrărilor sale, transmite Noi.md cu referire la MOLDPRES.

Potrivit criticului literar Maria Pilchin, atît textele, cît și imaginile sînt bine gîndite și formează împreună portretul adevărat al unui artist. ”Acest volum m-a copleșit. M-am gîndit la el din perspectiva scriitorului”, a mai spus Maria Pilchin. În context, criticul de artă Tudor Stăvilă a afirmat că textele sînt despre oamenii pe care i-a cunoscut artistul pe parcursul anilor.

În cadrul evenimentului a fost prezentată o expoziție de portrete și autoportrete ale autorului.


Mihai Țăruș s-a născut la 10 decembrie 1948 în comuna Sinești, raionul Ungheni. În 1964 a absolvit Școala de Arte Plastice pentru Copii ”A. Șciusev”, în 1968 – Colegiul de Arte Plastice ”A. Plămădeală” din Chișinău și în 1975 – Academia de Arte Plastice din Sankt-Petersburg, Rusia. În 1969, împreună cu pictorul Mihai Grecu, susține o serie de dialoguri intelectuale, care au avut repercusiuni benefice în creația tînărului plastician, iar în 1971 stabilește relații cu Vladimir Vasilievici Sterligov, un discipol al lui Kazimir Malevici și promotorul unui nou sistem plastic potir-cupola. În atelierul acestuia a beneficiat de o inițiere în pictura impresionistă, în teoria culorii și în sistemul potiro-cupolic. A avut expoziții în țară și peste hotare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав