Armata Națională a intervinit pe 3 trasee din țară (FOTO)

Armata Națională a intervinit pe 3 trasee din țară (FOTO)

Armata Națională a intervenit pe 3 trasee din țară. Potrivit Ministerului Apărării, militarii au deblocat mașini și au deszăpezit drumurile.


Ieri seara, militarii şi-au amplasat tehnica din dotare sub podul de la Telecentru, apoi au intervenit împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii Excepţionale pe traseele Chişinău-Hînceşti, Chişinău-Leuşeni şi Chişinău-Ungheni, scrie stiri.md.


Potrivit comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, armata poate intervini în sprijinul autorităţilor publice locale cu peste 500 de militari şi unităţi de tehnică cu capacitate de trecere sporită pentru intervenţii în condiţii de zăpadă abundentă.


Totodată, în unităţile din garnizoanele militare din sudul, centrul şi nordul ţării, au fost create echipe mobile, care pot fi implicate la necesitate la deblocarea şi deszăpezirea localităţilor şi drumurilor naţionale.


Centrul Operaţional de Comandă al Armatei Naţionale menţine legătura permanentă cu Centrul Operațional de Dirijare în Situații Excepționale al IGSU în vederea coordonării eventualelor lucrări de deszăpezire.


Militarii moldoveni au mai fost mobilizaţi pentru deszăpezire în aprilie 2017, în urma ninsorilor abundente.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load