Ani grei de închisoare pentru membrul unui grup criminal

14 iul. 13:30   Societate
2802 0

Un bărbat acuzat de tîlhărie și trafic de droguri a fost condamnatla 14 ani de închisoare de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit procurorilor, la începutul lunii ianuarie, prin înțelegere prealabilă cu două persoane, aflîndu-se în adiacentul pădurii, de pe str.Mihail Sadoveanu din mun.Chișinău, bărbatul a săvîrșit un atac asupra unui tînăr de 21 de ani. Tînărul a fost bătut violent, după care răfăcătorii i-au sustras portmoneul și telefonul mobil.

Același inculpat, pe parcursul anului 2022, în calitate de complice, a aderat la un grup criminal organizat specializat în distribuirea drogurilor în proporții deosebit de mari pe întreg teritoriu al Republicii Moldova. Potrivit anchetei, inculpatul vindea droguri prin intermediul magazinelor online, inclusiv prin aplicațiile de tip „Telegram”.

În timpul unor percheziții, asupra inculpatului au fost depistate și ridicate droguri, care potrivit raportului de expertiză constituiau substanța stupefiantă marijuană cu cantitatea de 413,6 grame și substanța psihotropă mephedrone cu cantitatea de 495,0 grame.

Pe caz, la 6 iulie 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința. Inculpatului, i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 14 ani, cu executare în penitenciar de tip închis. Acesta și-a recunoscut vinovăția.

8
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?