Ana Revenco, despre măsurile suplimentare de securitate la Aeroport

5 iul. 13:03   Societate
2294 0

Majorarea numărului de echipe de patrulare, instituirea unor posturi de forțe speciale pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), dar și la punctele de trecere a frontierei sînt printre măsurile suplimentare dispuse de autoritățile de la Chișinău, în urma atacului armat de pe AIC din 30 iunie.

„Suplimentar au fost dispuse majorarea numărului de echipe de patrulare, inclusiv a fost revizuită și consolidată componența acestor echipe de patrulare, au fost instituite posturi de forțe speciale în AIC, ne-am axat pe punctele de trecere a frontierei pe linia care denotă un risc mult mai sporit și aceasta este linia cu Ucraina”, a spus Ministrul de Interne, Ana Revenco.

Ministrul a mai spus că au fost revizuite și modalitățile de analiză a riscurilor. „Suplimentar a fost deja declanșat controlul complex al activităților operaționale ți organizaționale în ceea ce ține de punctul de trecere a frontierei în AIC. Este absolut necesar și sîntem obligați să cunoaștem despre factorii care au favorizat producerea acestui eveniment tragic”, a subliniat Revenco, transmite Noi.md cu referire la protv.md.

Un grup de specialisti din mai multe domenii derulează investigații privind funcționalitatea punctului de frontieră în AIC, iar rezultatele anchetei vor fi disponibile in 30 de zile.

„Aceasta radiografie a funcționalitatii și inteoperabilității cu alte instituții care au atribuții și sarcini care sînt tangențiale functionalității punctului de trecere a frontierei în aeroport, să ne fie cunoscute unde trebuie să îmbunătățim aceasta interoperabilitate și activitate interinstituțional”, a spus Revenco.


Vinerea trecută, pe AIC, a avut loc un atac armat, în urma căruia au fost împușcați doi angajați ai AIC, Serghei Muntean, și Igor Ciofu.

0
0
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?