Transnistria stiri: 1325
Eurovision stiri: 494

Vocea poporului: "Cum trebuie sporită securitatea pe Aeroport?"

5 iul. 2023,, 03:30   Societate
3420 0

Atacul armat produs în data de 30 iunie pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), în urma căruia și-au pierdut viața doi angajați ai AIC, Serghei Muntean și Igor Ciofu, a lăsat un ecou profund în societatea noastră.

Cetățenii cred că ceea ce s-a întîmplat în ziua nefastă de 30 iunie ar trebui să ne învețe multe, mai ales, la nivel de autorități. Oamenii au spus pentru Noi.md că ar trebui, în opinia lor, sporite măsurile de securitate pe AIC. Alții, dimpotrivă, spun că a fost o situație neașteptată și că autoritățile au făcut tot ce le-a stat în putință.

"Autoritățile au făcut tot posibilul, nimeni nu s-a așteptat că va fi așa ceva. Nimeni nu are nicio garanție. Absolut. Autoritățile au făcut tot. Vor lua în considerare acest fapt și vor mări securitatea. Vor lua măsuri".

"Este ok cînd sînt măsuri de securitate, dat fiind faptul că sînt mulți oameni, care depind de securitatea asta. Pînă la urmă viața lor este pusă în primejdie, dacă nu sînt aceste măsuri. Astfel, consider că ele trebuie să fie neapărat".

"O securitate mai intensă, mai mare, poate mai mulți polițiști să întărească securitatea cetățenilor".


"Să fie mai bine pregătiți și atenți și să fie mai strict controlul".

Cetățenii au mai spus că împărtășesc durerea cu familiile celor doi angajați, care și-au pierdut viața.

"Îmi pare foarte rău, au rămas familii îndurerate, copii, domnii au plecat tineri. Ce pot să spu eu, nu mă pricep în așa ceva, dar cred că nu trebuie să ne relaxăm, poate controlul să fie mai strict, dar polițiști cred că avem destui".

După ziua de 30 iunie, alți cetățeni spun că au o oarecare frică atunci cînd trebuie să călătorească undeva cu avionul și ajung pe AIC.

"Nici nu am cuvinte, este o tragedie extrem de mare, acum ți-i frică să ajungi pe la Aeroport. Trebuie de luat măsuri extraordinare. Eu sînt în vacanță și vrea-nu vreau trebuie să merg la Aeroport și un pic stau cu îngrijorare față de tot ceea ce s-a întîmplat".

Pe 4 iulie, în Moldova, a fost decretat Doliu Național în semn de comemorare a celor victime de pe urma atacului armat de la AIC.

1
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?