Eurovision stiri: 496
Transnistria stiri: 1340

Soția ofițerului de pază, ucis la Aeroport: ”Am aflat ultima despre decesul lui”

5 iul. 2023,, 09:55   Societate
5372 0

Soția lui Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, victima incidentului ce a avut loc pe 30 iunie în incinta Aeroportului din Chișinău, spune că a aflat ultima despre decesul soțului ei, notează Noi.md

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Pulsul Națiunii”.

Potrivit acesteia, în ziua tragediei Diana Ciofu a încercat să afle mai multe informații atît de la angajații Aeroportului, cît și de Poliție însă nimeni nu a vrut să îi spună nimic.

”Soțul meu pleca dimineața și cînd venea acasă nu spunea niciodată că e greu lucru, dimpotrivă, îi plăcea și colectivul și locul de muncă. Nu s-a plîns niciodată pe dotare, nu au avut niciodată nici o problemă. Mereu îmi spune că în caz că ceva se întîmplă, noi avem echipă de urgență care îi chemăm și ei iau măsuri. Toată ziua am avut legătură cu el. În acea zi ultima dată am vorbit la 16:55, după ora 17 30 l-am sunat și nu a mai răspuns. Fetița la ora 18 mi-a spus că ceva s-a întîmplat la aeroport, sînt doi oameni împușcați și am întrebat cine este împușcat. Ea mi-a spus că un polițist de frontieră și a doua un angajat al aeroportului”, a povestit Diana Ciofu.

Potrivit soției lui Igor Ciofu, angajații din securitatea aeroportului aveau posturi zilnice care se schimbau.


”Dimineața mi-a spus că e responsabil pe sala de sosire, iată de ce cînd am auzit de ce s-a întîmplat la aeroport am început să îmi fac griji, am sunat în continuu. După m-a sunat cineva de acasă și mi-a spus că a aflat niște lucruri oribile. Niciodată nu am avut numere ale colegilor, iată de ce am luat un taxi și m-am pornit la Aeroport. Am sunat la aeroport și ei mi-au spus că nu au dreptul să îi spună nimic, am sunat la poliția și ei la fel mi-au spus că nu au dreptul să dea declarații. Eu sînt soția lui, nimeni nu mi-a spus nimic. Am luat fetița și un taxi și am mers la aeroport să vedem ce s-a întîmplat acolo. Nu îmi venea să cred, poate telefonul este în dulap și el este ocupat. În drum spre aeroport mă sună de la cineva și mi-a spus că vor să vorbească cu mine iar eu le-am spus că sînt deja în drum spre ei”, declară soția.

Abia cînd a ajuns la aeroport, Diana Ciofu a aflat de decesul soțului.

”Cînd am ajuns toți aveau niște fețe întristate, deja mi-am dat seama că ceva s-a întîmplat am intrat în sala de sosire și domnii mi-au spus să fiu curajoasă că soțul meu ca un erou a decedat apărînd alți pasageri. Să nu fi fost el aveau să fie alte victime. Nu mă puteam stăpîni, așa ceva nu se redă ce era în sufletul meu. Eroul meu, el mereu ajuta oamenii, era o persoană devotată, a lucrat 17 ani într-un serviciu periculos, protejînd persoanele mari din stat mereu îl așteptam acasă cu grijă și durere în suflet”, a spus aceasta.

Diana Ciofu a povestit că la înmormîntarea soțului au fost foarte mulți colegi atît de la vechiul loc de muncă, cît și de la Aeroport.

”La înmormîntare au fost foarte mulți colegi, nimeni nu mi-a povestit nimic eu și așa am aflat despre decesul lui ultima, toți știau dar eu am aflat la urmă. Colegii nu spun nimic. Au rămas copilașii fără tăticul lor”,a povestit soția lui Igor Ciofu.

Reamintim că bineri, 30 iunie, un incident grav a avut loc în incinta aeroportului din Chișinău. Nemulțumit că i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul R. Moldova, un bărbat care venea din Turcia a atacat polițistul de frontieră Serghei Muntean, i-a luat arma și l-a împușcat. Ulterior atacatorul a mai împușcat o persoană, angajată în securitatea aeroportuară, Igor Ciofu.

Bărbatul din Tadjikistan, care a luat viața celor doi a decedat cîteva zile mai tarziu pe patul de spital.

Președinta Maia Sandu a semnat un decret privind declararea zilei de 4 iulie 2023 zi de doliu național, în semn de comemorare a victimelor incidentului care a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău pe data 30 iunie 2023. Totodată, șefa statului a semnat și un decret prin care se conferă post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu și lui Serghei Muntean.

0
0
2
7
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?