COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Afacere de succes la Tiraspol. Un tînăr confecționează jucării din lemn de la 16 ani

3 oct. 16:30   Societate
1669 0

Dă viață lemnului și confecționează din el jucării. Este povestea lui Andrian Popescul din oraşul Tiraspol, care, la doar 16 ani, a pus pe roate o afacere de succes, bazată pe produse ecologice.

Andrian povestește că a făcut cunoștință cu tehnicile de prelucrare a lemnului încă de la orele de educație tehnologică, iar tutorialele de pe internet l-au ajutat să își cizeleze talentul, transmite publika.md.

„Ideea de a face jucării mi-a venit după ce am privit niște video pe internet, mi-a plăcut procesul și în general lucrul cu lemnul.”, a declarat Andrian Popescul, locuitor al oraşului Tiraspol.

Chiar dacă procesul e migălos, băiatul se poate lăuda cu sute de jucării create în atelier.

„Confecționarea este un proces destul de greu. Pentru asta sînt necesare instrumente, dar mai ales cunoștințe. Primul instrument l-am cumpărat aproximativ la 12 ani, au fost din banii pe care i-am adunat la ziua de naștere.”, a menționat antreprenorul.


El alege cu grijă lemnul din care urmează să confecționeze jucării.

„Pentru jucării folosesc doar lemn natural, cum ar fi: fag, stejar, frasin, salcîm. Aceste materiale sînt tari, ele se prelucrează foarte bine și sînt ușoare. Jucăria nu se va strica și nu se va zgîria de la căzătură.”

Băiatul spune că afacerea a început-o dintr-un simplu hobby și că nu s-a așteptat la o cerere atît de mare de la consumatori.

„Acum jucăriile din lemn sînt foarte solicitate din motiv că sînt produse ecologice, sînt la modă și mamele încearcă mai des să le cumpere la copii asemenea jucării care sînt fără chimie și fără plastic.”

Chiar dacă încă învață la școală, tînărul își face timp după ore pentru pasiunea sa.

„După ore, de obicei sîmbăta sau duminica, eu toată ziua o petrec, fac jucării și încerc să aflu ceva nou și despre acest proces. Mie mai mult îmi place să lucrez cu lemnul și îmi doresc să mă dezvolt și mai departe în această direcție.”

Andrian este susținut în mica afacere de familia sa, care merge cu el la iarmaroace, ambalează frumos jucăriile și le promovează pe rețelele de socializare.

„Noi încercăm cu toate puterile, timpul ca acest domeniu de lucru cu lemnul să îi aducă plăcere și să îl ajute.”, a precicat Veaceslav Popescul, locuitor al oraşului Tiraspol.

„Eu pe el îl susțin și îl promovez. Îmi plac foarte mult jucăriile lui din lemn.”, a menționat tatăl băiatului.

Prețul unei jucării din lemn începe de la 30 de lei și poate ajunge pînă la cîteva sute de lei, în funcție de mărimea și complexitatea designului.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X