X 
Cazul Șor stiri: 594

Admiterea la facultate, simplificată: Dosarele vor putea fi depuse online

13 sep. 17:45   Societate
2138 0

Din anul 2024, candidații la studii superioare de licență și de master vor avea posibilitatea să depună dosarul de concurs în format online. Procedura se va realiza în baza unui ghișeu unic - Sistemul informațional „e-Admitere”.

O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern, transmite Moldpres.

Noul mecanism va simplifica procesul de admitere, va spori viteza de procesare a documentelor și va reduce timpul de stocare a dosarelor pe suport de hîrtie.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a afirmat la ședința Guvernului că sistemul va unifica și automatiza procesul de depunere a dosarelor de admitere la universități și va îmbunătăți evidența locurilor finanțate din surse bugetare.

„E-admitere este un ghișeu unic pentru depunerea electronică a dosarelor de concurs pentru admitere la studii superioare. Implementarea sistemului va asigura unificarea, uniformizarea și automatizarea procesului de depunere a dosarelor și va simplifica procedura pentru viitorii studenți, oferindu-le posibilitatea să nu se deplaseze neapărat la Chișinău de exemplu pentru a depune actele la o instituție. Tinerii vor putea parcurge această întreagă procedură în varianta electronică, la distanță inclusiv aplicînd la multiple instituții și abia după ce vor fi selectați la una dintre universități, să meargă fizic și să depună documentele”, a afirmat Dan Perciun.


În Republica Moldova funcționează 21 de instituții de învățămînt superior, inclusiv 13 instituții publice și 8 – private. În municipiul Chișinău sunt 17 instituții și cîte o unitate în municipiile Bălți, Comrat, Cahul și Taraclia.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?