Acte străine falsificate, reținute la frontieră

Acte străine falsificate, reținute la frontieră

Au vrut să traverseze frontiera de stat cu acte falsificate, iar acum sînt cercetaţi penal. Este isprava unui moldovean şi a unui israelian care au încercat să tranziteze punctul de trecere Leuşeni şi Sculeni, informează Noi.md.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, în primul caz, în punctul de trecere Leușeni s-a apropiat pentru controlul transfrontalier un cetățean al Israelului în vîrstă de 25 ani, care se afla la volanul unei maşini. În timpul verificării și examinării actelor cu ajutorul tehnicii din dotare, polițistul de frontieră a observat semne vădite de falsificare asupra permisului de conducere. Interogat, cetățeanul străin a comunicat inspectorului Poliției de Frontieră că și-a perfectat permisul legal, în țara natală ca urmare a expirării celui precedent, iar despre falsul actului acesta nu cunoștea detalii.

În cel de-al doilea caz, un moldovean a prezentat o carte de identitate falsificată. Bărbatul, în vîrstă de 28 de ani, a recunoscut că și-a procurat actul prin intermediul unei persoane necunoscute, pentru care a achitat 100 de euro.

În ambele cazuri au fost întocmite procese verbale de ridicare a documentele falsificate. Bărbații riscă amendă în mărime de pînă la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load