X 

A.S.I.C.S. a ajutat cîteva familii de polițiști în pregătirea copiilor de școală

2 sep. 2022,, 15:39   Societate
2967 0

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S. ) a oferit donații pentru cîteva familii de polițiști, ca să-i ajute cu pregătirea copiilor de școală, mai ales că unii dintre ei sunt cu nevoi speciale. Părinții spun că, în condițiile actuale, salariile sunt prea mici ca să poată față tuturor cheltuielilor. A.S.I.C.S. le-a oferit rechizite școlare, produse de igienă, bani pentru achiziția de haine și încălțăminte și chiar aparate de uz casnic. Donația a avut scopul de a-i susține pe cei care au grijă de siguranța cetățenilor.

Asociația A.S.I.C.S. a vizitat familia Pîrcălau. Tatiana și Nicanor muncesc în cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți. Ea este dispecer la serviciului de urgență 112, iar el e ofițer pe accidente rutiere. Soții Pîrcălau educă trei copii, doi dintre care sunt cu autism.

”Am aflat diagnosticul cînd copiii aveau 2 ani. Am mers pe la diferiți specialiști de atunci. Făceam așa un ciclu: 2 luni reabilitate, 2 luni grădiniță. Respectiv, a fost nevoie de foarte multe medicamente, specialiști, lucru adăugător cu ei. De la 7 ani, noi nu prea facem nimic pentru că nu avem centre specializate”, spune Tatiana Pîcălau.

Soțul său, Nicanor, confirmă că familia are cheltuieli mari și uneori le este greu să facă față.

”Mulțumim tuturor celor care sunt gata să ne dea o mînă de ajutor, ca să mergem mai departe”, spune polițistul.


Reprezentanții asociației A.S.I.C.S. au oferit copiilor cîte un ghiozdan cu rechizite școlare. De asemenea, familia Pîrcălau a primit produse de igienă și 9 mii de lei pentru a cumpăra haine și încălțăminte de școală.

O altă donație din partea Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a ajuns și la Soroca în familia lui Victor Tusa, ofițer superior de investigații. Fiica lui, Anastasia, a pășit anul acesta pragul școlii și a primit în dar un ghiozdan cu de toate. Victor Tusa mai are un fiu de 17 ani, diagnosticat cu autism. A.S.I.C.S. a pregătit și pentru el o donație.

”Ajutorul de 5 mii de lei este foarte bine-venit, pentru că avem nevoie nu doar de lucruri casnice, dar și de medicamente, care sunt foarte costisitoare și permanent este nevoie de medicamente pentru băiat. Chiar vă mulțumim din tot sufletul”, spune Emilia Pascari, bunica Emiliei Tusa.

Au primit suport și alte două familii de polițiști. A.S.I.C.S. a transmis ghiozdane cu rechizite și o bicicletă eliptică pentru reabilitare fiicelor lui Sergiu Cimpoeș din Ceadîr-Lunga. Iar la familia lui Ivan Ivanov din Chișinău a ajuns un frigider, cuptor cu microunde și un set de școală.

”Dorim să ne aducem contribuția, prin acest ajutor, la pregătirea copiilor de școală și, în acest mod, să oferim suport oamenilor care au grijă de siguranța cetățenilor”, a declarat la final Gheorghi Barbarov, președintele Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Valoarea donațiilor oferite polițiștilor este de peste 55 000 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?