COVID-19 în MOLDOVA

11 școli, în carantină. Cîți profesori sînt infectați cu noul coronavirus

11 școli, în carantină. Cîți profesori sînt infectați cu noul coronavirus

Din cele 1 252 de școli care s-au redeschis pe 1 septembrie, 11 se află în carantină, iar altele opt nu s-au deschis din varii motive.

Sunt 125 de profesori infectați cu COVID-19, iar alții 250 se află în autoizolare. De asemenea, infectări se numără atît în rîndul profesorilor, cît și al elevilor. Despre aceasta a anunțat ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR MOLDOVA.

„Avem infectări atît în rîndul elevilor, cît și în rîndul profesorilor”, spune Igor Șarov, transmite diez.md.


Ministrul educației a vorbit și despre criteriile de plasare a unei școli sau a unei clase în carantină în cazul depistării unor persoane infectate. „În cazul cînd se îmbolnăvește un copil, clasa pentru 14 zile pleacă în carantină. În rest, deciziile sînt primite de către comisiile teritoriale din sănătate publică în colaborare cu școala.”

Începînd cu ziua de ieri, peste 1 200 de instituții de învățămînt și-au reluat activitatea cu prezența fizică a elevilor la ore, dintre care 11 școli sînt în carantină, iar altele opt, din anumite motive, nu s-au deschis.

„Avem, de exemplu, cazuri de îmbolnăvire a trei profesori într-o școală. Din cauza acestei situații, instituția a fost închisă”, spune ministrul educației.

Totodată, acesta a menționat că la momentul de față 125 de profesori sînt infectați cu COVID-19, iar alții 250 se află în autoizolare.

Igor Șarov a adăugat: „Nu am deschis școlile pentru a le închide”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load