X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Cum s-a mai numit formația Zdob și Zdub?

24 iul. 2019,, 17:40   Showbiz
5113

Înainte de a deveni Zdob Și Zdub, vestita trupă rock din Moldova și-a schimbat de cîteva ori numele: Santa Maria, The Noise și abia apoi a devenit Zdob și Zdub.

Despre acest lucru a vorbit liderul trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov într-un interviu pentru Noi.md în cadrul proiectului "Istoria rockului moldovenesc".

El a menționat că primul nume al trupei a fost foarte romantic - Santa Maria. Cu acest nume ei au participat la festivalul ”Ave Beatles” din Chișinău. Apoi trupa s-a numit ”The Noise”.

Potrivit lui Roman Iagupov, anume liderul trupei ”Cuibul” și viitorul producător a zdubilor, Igor Dînga, le-a propus să-și schimbe denumirea formației.

"Igor Coșelean l-a chemat pe Igor Dînga la o repetiție de-a noastră, care ne-a spus: Băieți, minunat! Îmi place! Vă invit să participați cu noi la un concert la fabrica "Mezon". Numai că trebuie să schimbați denumirea trupei. Trebuie să alegeți un nume mai original, mai autentic", a declarat liderul Zdob și Zdub.


Vorbind despre faptul cui i-a venit ideea de a numi trupa ”Zdob și Zdub”, Roman Iagupov a menționat că fiecare dintre membrii formației are propria sa versiune pe această temă. "Îmi aduc aminte că aveam un dicționar sovietic, unul bej, un dicționar rus-moldovenesc, iar eu îl răsfoiam. Pur și simplu căutam un cuvînt interesant. Aceasta este versiunea mea. Și am găsit cuvîntul. Doar că a patra literă al acestuia era "P", dar nu "B". Dar mie îmi plăcea cum sună cu litera "B", și iată că noi am inventat acest nume răsunător ”Zdob și Zdub”, a spus liderul acestei trupe.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав